Vi har alle et ansvar for elefanternes fremtid

https://www.youtube.com/watch?v=I7qwokyinMY

Filmen er produceret af ivoryblack.com  Det er filmmageren Kire Godal og den danske PH i Tanzania Natasha Illum Berg, som står bag filmen og fonden

Fremtiden for Afrikas elefanter er truet. Det er vist ikke nogen nyhed for nogen overhovedet. Det kinesiske og asiatiske marked for elfenben er den væsentligste årsag til at elefanterne efterstræbes de fleste steder i Afrika.

Krybskytter i hobetal nedslagter dyrene for det meste på bestilling af kinesiske bagmænd – ofte i samarbejde med afrikanere, som ser en mulighed for at tjene ekstra penge. Det er dog ikke de egentlige krybskytter med deres mere og mere avancerede våben, som skummer fløden, men derimod bagmændene.

Ændringer i klima, levevilkår og landbrugsdrift er også en trussel mod de afrikanske elefanter. I det hele taget opstår der flere og flere steder i Afrika konflikter mellem mennesker, som lever af jorden og vilde dyr. Det er en konflikt, der mange steder lokalt bliver arbejdet seriøst på at løse i et samarbejde mellem myndighederne, lokale naturbevaringsfolk og frivillige organisationer.

ivoryblacks film er et af de bedste indlæg i debatten jeg har set. Uden fremhævelse af hverken den ene eller anden gruppering i Afrika. Det er en film, som stille og roligt, og mest af alt i en sober tone, som er sjælden i denne debat, lægger op til overvejelser hos alle dem, som bruger  to et halvt minut på at se den og reflektere. Det er en lille film, som fortjener respekt.

Natasha Illum Berg (foto: fra hendes facebookside: Natasha Illum Berg Official

Natasha Illum Berg (foto: fra hendes facebookside: Natasha Illum Berg Official

Natasha Illum Berg er dansk/svensker og har tilbragt det meste af sit voksne liv i Afrika. Hun er en af de første kvindelige Professional Hunters med licens i nyere tid og hendes speciale er bøffeljagt. Hun driver udelukkende safari på den gammeldags og bæredygtige måde. Du går ud efter vildtet og ikke noget med at jage inde bag hegn. Udover det har hun skrevet flere romaner med udgangspunkt i Afrika. Hun bor i Tanzania.

Her kan du læse om Natasha Illum Berg

Facebook: Natasha Illum Berg official

Dette indlæg blev udgivet i positivskydning.dk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.