Da fem kendte “ladyguns” blev skudt igennem til JÆGER-test

En råkold dag i februar blev fem af de nyeste geværer specielt tilpasset kvinder og yngre (mindre) skytter skudt varme på Herning Jagt Center. Vi skulle teste, om der nu egentlig også er en forskel på en almindelig over/under og så de nye modeller.

Du kan læse testen i denne måneds udgave af JÆGER og her går vi bag kuilisserne ved den store test. Jeg har tidligere testet et par stykker af modellerne, men denne gang var formålet, at to erfarne kvindelige jægere/skytter skulle vurdere de fem specialgeværer. Charlotte Lynel fra Billund er en erfaren jæger og sportsskytte og er desuden uddannet instruktør og sammen med hende skød Katrine Langvad fra Viborg, som har gået på jagt og lige så meget på flugtskydningsbanen, siden hun kunne holde på en Browning.

Desuden var Claus Strandberg på banen sammen med undertegnede og vi skød også med geværerne. Charlotte og Katrines vurderinger står i JÆGER-testen. Claus er en høj mand og jeg er ikke så høj, så vores ide var egentlig, at prøve om vi i det hele taget kunne skyde med dem.

Vi brugte Trap-banen til de mange hundrede skud på testdagen. Det var rart med tag over hovedet i kulden…

De nye modeller sælges jo også på, at mænd –  yngre som ældre – som ikke er så høje med fordel kan skyde med dem. Til gengæld er de nok lige lovlig små og korte til højere mandfolk, hvilket også var Claus’ vurdering. For mit vedkommende var der et par af geværerne, som passede fint til mig. Det var Guerinis Syren og Blasers F16 Intuition. Claus havde det også bedst med Guerinien. Det skal siges, at det var den tungeste af dem alle og i sportingudgave.

Katrine Langvad og Charelotte Kynel skød godt igennem da vi lavede den første store sammenlignende test af de nye geværer

Der blev skudt mange hundrede skud på banen til testen og løbende blev de fem geværer vurderet og diskuteret.

I JÆGER kan du læse hvordan de to testskytter vurderer de enkelte geværer og hvilke der var favoritterne

Det er så vidt jeg ved første gang denne nye type geværer er blevet testet og sammenlignet. Internationalt har de været omtalt og testet, men her får du en samlet oversigt over nogle af de  nye. Det skal siges, at der er flere andre producenter end dem vi havde med, som laver geværer af denne type.

Fælles for dem alle er, at de er kortere i skæfterne og alle testgeværer havde det såkaldte Monte Carlo skæfte altså med forhøjet ryg. Nogle af dem var i light-udgaver, mens de ellers vejede nogenlunde det samme som standard over/undere. Et par af geværerne var i sporting-udgaver, hvilket for alle producenter er noget de tror kan vinde nye kunder rundt om på skydebanerne.

Katrine Langvad, Viborg

Charlotte Lynel, Billund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så var der jo lige problemet med, hvad de skal hedde sådan nogle? Det er ikke helt rigtigt – og ihvertfald ikke politisk korrekt – at kalde dem for ladyguns (en betegnelse italienske producenter har brugt til små, kortløbede og lette geværer). Det er dog den betegnelse der bruges rundt omkring, så derfor holder vi indtil videre fast i, at de nye geværer fra producenternes side primært henvender sig til kvindelige skytter/jægere.Og det er heller ikke korrekt, at sige at de passer bedst til små, halvtykke ældre mænd eller for den sags skyld til helt unge begyndere. Når man ser unge begyndere i dag er det for både piger og drenge måske mere aktuelt, at de får ekstra skæftelængde.

De fem geværer Charlotte og Katrine testede på Herning Jagt Center

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning, Testskydning af haglgevær. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.