Hvor godt kender du teknikken i dit gevær?

Gør ikke dette hjemme! Bøssemager N.P. Nielsen har skilt en over/under ad til ære for fotografen. Men man skal være ret teknik-sikker for selv at gøre det

 

Rigtig mange jægere tager deres haglgevær ud af skabet og skyder med det sæson efter sæson. Uden egentlig at vide noget om, hvad det er for en mekanik, der er i sådan et gevær. For det fleste kan det være ligegyldigt, men alligevel ved vi, at de fleste ved noget om, hvordan deres bilmotor fungerer, hvordan varmeanlægget i huset er skruet sammen og hvordan plæneklipperen er konstrueret.

Jeg ved også, at derude er der rigtig mange våbennørder (i den bedste betydning og med respekt herfra – jeg er jo en af dem), som ved rigtig meget om haglgeværer. Jeg bliver gang på gang overrasket over den viden nogle har. Ofte på helt specifikke våben eller våbentyper. Der er der megen spændende viden at hente.

Der ER forskel på over/undere selvom de fleste modeller i dag er bygget over samme skabelon.

Læs artiklen fra JAGT Vildt & Våben vinteren 2016 fortæller jeg om teknikken inde i geværet. Forsiden af bladet den gang var tre lettere ekcentriske hanebøssejægere: Per Langvad, Thorkild Ellerbæk og Claus Sandberg – men det er en anden historie…

Måske ikke lige den mest nødvendige viden for de fleste, men hvis du har tænkt over, hvordan en lås på en hanebøsse ser ud indvendig så er den her

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.