Hanegevær: nyt eller gammelt?

Her er tre hanegeværer, som alle har det til fælles, at de bliver brugt rigtig meget af deres ejere på mange forskellige former for jagt.

Når de fleste tænker på hanegeværer er det ofte gamle geværer fra bedstefars tid, som dukker op. Og det er da også rigtigt, at det netop er gamle eller vintage-udgaver som samler interessen. Men det er interessant, at der faktisk i dag er flere producenter, som producerer nye hanegeværer.

Berettas model Diana er et eksempel på et moderne hanegevær. Du skal nok bede om at få den hjem, hvis du skal købe en i Danmark. Prisen er ukendt.

Ikke, at de står på hylderne i de danske butikker, men både Beretta, FAIR og andre mindre kendte – men dyre – italienske producenter har en mindre produktion af hanegeværer.

På IWA messen i foråret så jeg, at flere af de tyrkiske producenter viste nye hanegeværer. Om de lige er noget for en dansk liebhaver er jeg i tvivl om, men de er der, hvis du vil have dem.

En meget moderne udgave af hanegeværet fra tyrkiske KOTS. Beviset på, at er producenten mnodig nok kan der også ændres på designet.

HUGLU er kendt i Danmark. De laver en mere traditionel udgave, som lægger sig meget op ad de engelske hanegeværer

 

 

 

Så det er muligt at vælge nyt, selvom det ser gammelt ud. Jeg har tidligere testet en forholdsvis ny udgave fra den relativt ukendte italienske bøssemager G. Varini. Virkelig høj kvalitet, som har den fordel, at den skyder med de fleste af de mere potente nye stålhagl patroner, som de gamle ikke er bygget til.  Du kan læse testen af Varinien fra JAGT Vildt & Våben

G. Varini er ikke så kendt, men han lavede op til for nogle år siden fremragende geværer. Bl.a. denne moderne haebøsse.

Jeg har også testet en rigtig gammel englænder fra John Blanch & Sons. Det var en dejlig oplevelse og ja, jeg kunne ikke stå for dette fine gamle gevær, så nu står det i mit våbenskab, når jeg ikke skyder med den på skydebanen eller på jagt. Den blev lige så stille min favorit

Du kan få svar på om det er rigtigt, at hanegeværer smitter

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.