Når du absolut selv vil finde dit drømmegevær…

Dette er et ældre foto fra Holt’s auktion for nogle år siden. Man kan godt bruge en dag eller to på at kigge efter geværet

Mange går rundt med en drøm at finde det helt specielle eller det helt originale haglgevær til jagt. Det gevær, som ikke står på hylden i en jagtforretning, men som i mange tilfælde kun kan findes i udlandet eller på auktioner.

I denne måneds JÆGER har jeg skrevet en artikel om jagten i auktionsjunglen og andre steder. På det seneste har de fysiske auktioner over hele verden jo ikke ligefrem været noget man kunne regne med.

Der har været afviklet auktioner ind imellem, men de fleste har været online. Det er slet ikke så galt bortset fra, at det jo ikke har været muligt at tage geværet i hånden og mærke det, før man begynder at byde. Så kvaliteten kan være OK, men min erfaring gennem fra deltagelse i auktioner i England er at der kan være ganske stor forskel på hvad beskrivelsen lover og hvad virkeligheden er. Ikke fordi teksterne er vildledende, men ganske enkelt fordikøb af et gevær er en meget personlig sag.

De mest kendte engelske auktioner er Holt’s auctioneers, som har en repræsentant i Danmark hos Game and Gun. Gavin Gardiner Ltd. er det næststørste og Gavin har lige så mange år i branchen som Nick Holt og han afvikler også flere auktioner om året. Bl.a. har han en årelang tradition om at afvikle en auktion i Skotland på Gleneagles hotellet. Det er nok den fornemmeste auktion af dem alle.

Om ikke andet kan man godt bruge et par timer på at kigge i katalogerne online. De findes på auktionshusenes hjemmesider.

I Danmark er Bruun Rasmussen eneste sted med fysisk auktion, når det kan lade sig gøre, men ellers er det også online. Det samme samme er Lauritz.com

Tyske egun.de har mange danske følgere og brugere. Fordelen i forhold til de enegelske er, at her handler vi indenfor EU og udvalget er også meget stort.

Det er helt sikkert muligt at finde andre steder på nettet, hvor man finde geværer til salg.

Skal jeg her komme med et godt råd så vil det være at kigge efter geværer, som ikke lige ligger på top ti listen over populære navne. Ude omkring ændrer moden sig, som den jo også gør her. Men hvis det skal være engelsk vil jeg gå efter noget andet end Holland & Holland eller Purdey. OK, fine geværer, men ikke de overpriser værd de ligger i for tiden.

Der er mange mange andre engelske producenter fra de gyldne tider før 2. Verdenskrig, som giver meget mere foir pengene: Westley Richards & co, Wm Powell, Churchill, W.W. Greener. Topkvalitet og håndbyggede, bare ikke med et London-stempel.


Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.